Doğru Kemer Seçiminin Önemi

Kemer kıyafetimizi  tamamlayan, yabana atılmayacak kadar çok önemli bir konu. Beyaz, mavi, siyah, kahve, taba ağırlıklı klasik renk ve modellerde bu sene katılanlar örgü modeller. Geçen seneden bu yana  herkesin belinde gördüğümüz bu modeller, stil sahibi her erkeğin dolabında yer almalıdır bence bu sezon. Siyah, kahverengi, lacivert, taba, gri, deri, süet fark etmez.

Kemer işinde en temel kurallardan biri: “İnce kemer takım elbiseye takılsa, jean kemeri ise ayrı bir konsepttir ve daha kalın olmalıdır!” Jean üzerine ince takım elbise kemeri takılması kadar büyük bir stil hatası olmamalı! Aman diyeyim, bu hataya düşmeyin. Jean için kemeriniz yoksa edinin. Kumaş pantolon giyecekseniz de jean kemerinizi zorlayıp pantolonun o daracık deliklerinden geçirmek yerine takım elbisenize  uyumlu ince bir kumaş pantolon kemeri edinin. Hatta her halükarda bir siyah bir kahverengi jean kemeri ve aynı renklerden birer de kumaş pantolon kemeri edinirseniz iyi olur ayrıca, dolabınızda bulundurun.

Ama işte iş örgü kemerlere geldi mi bu kural ortadan kalkmalıdır  bu da işin en kaymaklı tarafı… Yani bu kemerler ince dahi olsalar yalnızca bağcıklı kösele ayakkabılarla değil tüm, bağcıksız loafer’larla (mokasen) da Sebago tarzı boat shoe’larla da hatta deri sandaletlerle, terlik veya Birkenstock’larla bile daha iyi uyum sağlıyor.

Takım elbise giymiş olsakta da, keten pantolon ya da tiril tiril bir şort giymiş olsak da bizleri her daim “cool” ve “Az önce Yunan Adaları’nda güneşleniyordum da…” dermiş gibi gösterecek bu kemerler şu hemen hemen her yerde. Edinmek şart… Ralph Lauren, Dockers, Nike Golf Club, Gucci ve deride örgü işinin ustadı Bottega Veneta’da da akranlarını bulmak mümkün.

Kişinin daha pop bir tarzı var ise ona uygun detaylar ile kemerin rengi, boyu veya tokasının detayı doğal olarak  farklılık gösterebilir.

Kemeri takacak kişinin daha pop bir tarzı varsa ona uygun detaylar ile kemerin rengi, boyu veya tokasının detayı farklılık gösterebilir. Klasik bir seçim yapacaksanız kıyafetiniz ile kemer seçiminizin uyumu, ayakkabınızın kemeriniz ile uyumu gibi detaylara önem gösterirseniz daha güzel bir sonuç çıkacağını söylemeliyim.

Deri kemerler sağlam olmaktadır buda benden size bir tavsiye olsun. Fakat illa gidip’te dünyalarca para vermeyin kaliteli ve ucuz olan bir sürü kemerde mevcut.

Leave a comment